Monday, December 29, 2014

25.7. 2013

Espanjassa tipahti sitten juna raiteilta. Niin siinä käy kun ajetaan sataayhdeksääkymppiä mutkaan sallitun kahdeksankympin sijaan, äkkiä onkin ratissa klappia ja sitten tuodaan pappia. Kahdeksankymmentä junamatkustajaa on henkeään köyhempiä ja Jyrki Katainen on kauhean järkyttynyt. Tai ensin vain Katainen oli järkyttynyt mutta sitten Sauli Niinistökin ehti kasvinkeräyspuuhistaan järkyttymään, niin ainakin voisi päätellä siitä että Niinistön nimi ilmaantui taianomaisesti järkytyksestä kertovaan otsikkoon hieman myöhemmin.

Minua aina tuppaavat nuo järkyttymiset ja tuomitsemiset huvittamaan. "Ministeri järkyttyi onnettomuudesta"! "Presidentti tuomitsee terrori-iskun"! Mitä siinä oikein muuta voi kuin sanoa järkyttyneensä tai tuomitsevansa, jos joku toimittaja soittaa ja kysyy? Siinä voivat puolueen kannatusluvut sukeltaa jos sanoo että koko homma on yksi ja hailea, piti se sitten paikkansa tai ei.

Enpä muuten muista että kukaan olisi järkyttynyt tai tuominnut silloin kun muutama viikko sitten pyssymiehet ampuivat yli 40 tyyppiä hengiltä nigerialaisessa koulussa. Joko toimittajat eivät soittaneet tai sitten se ei vain muuten ollut tarpeen.


No comments:

Post a Comment