Thursday, December 11, 2014

31.5. 2013

Tuli sossusta postia, sain toimeentulotukipäätöksen koko kesäksi. Se onkin ihan hyvä sikäli ettei tarvitse olla koko ajan väkertämässä erillisiä hakemuksia, mutta pitäähän sinne kuitenkin toimittaa laskut ja tiliotteet joista näkyy se että ne laskut ja vuokra on maksettu.

Niin tosiaan, ne tiliotteet. Toimeentulotukipäätös sisälsi tällaisen hivenen kryptisen lauselman: "Syyskuun 2013 alusta ei hakijan esittämän kaltaiset tilitapahtumatulosteet enää kelpaa tilitositteina toimeentulotukiasian käsittelyssä. Syyskuusta alkaen hyväksytään vain pankin tulostamat tiliotteet tai hakijan verkkopankista tulostamat tiliotteet. Mikäli tilitapahtumat ovat pankin tulostamat ne voidaan hyväksyä".

Siis häh? Verkkopankistahan ne tilijutut on aina tulostettu, Reetta on ne tulostanut omalla koneellaan koska sillä on toimiva tulostin ja minulla ei. Vai onko siellä verkkopankissa joku erillinen "tulosta tiliote" -kohta? No, pitääpä perehtyä. Onpa tässä aikaa siihen syyskuun alkuun saakka, hohoh.

Sossusta tuli muuten postia myös toissapäivänä. Silloin saapui kirje jossa luki että minun "kannattaisi hakea sairaspäivärahaa". Minä soitin sitten heti oitis välittömästi sen kirjeen lähettäneelle sossun tädille ja sanoin että nii-in, mutta kun minulla on edelleen se valitus kuntoutustukihakemuksen hylkäämisestä meneillään siellä sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnassa.

Silloin kun tuli se valtava paperinivaska jossa piti "kartoittaa asiakkaan tilanne", kirjoitin siihen tuosta kuntoutustukihakemuksesta ja sen jälkeen olen kirjoittanut siitä kiltisti joka ikiseen toimeentulotukihakemukseen, koska niissä kerran kysytään onko hakijalla vireillä mitään etuusasioita. Mutta hakijan tilanteen kartoittaminen on nähtävästi kompastunut siihen että varsinaiset sosiaalityöntekijät eivät enää tee toimeentulotukipäätöksiä ja näin ollen lue niitä hakemuksia joissa asioita kysellään ja kysymyksiin saadaan jopa vastauksia. Ja sitten se tieto menee mappiin X (jos sinnekään) ja jää sinne jumiin ikiajoiksi.

No, se tieto sossussa sentään oli ettei minun työnhakuni ole aktiivista. Onhan sekin jotakin. Ja on kyllä ihan hyvä, että sielläkin on havaittu ettei tämän tyypin pitäisi ollenkaan olla työnhakijana. Mutta eivätpä ne sille mitään voi, enkä voi minäkään eikä työkkäri eikä terapeutti eikä lääkäri, kun paperit tulevat bumerangina takaisin Tapiolasta ja Kelasta ja niissä lukee etten minä ole työeläkelain tarkoittamalla tavalla työkyvytön.


No comments:

Post a Comment