Tuesday, February 17, 2015

3.9. 2013

Tänään oli jo parempi fiilis, mutta kyllä se siitä sitten meni ohi kun käväisi postilaatikolla. Siellä oli terveiset sosiaalitoimelta hylätyn toimeentulotukihakemuksen muodossa (Reetta kävi viemässä sen eilen, koska verkkopankki suostuikin tulostamaan sen Pyhän Tiliotteen jo sunnuntaina - viikonpäivästä voisi päätellä, että korkeammilla voimilla oli näppinsä pelissä).

Ja äkkiä tuli hylsy! Nopeaa toimintaa! Hieno juttu! Hylkäyksen syynä oli se, että "5.8. maksettua työmarkkinatukea ei ole aiemmissa laskelmissa huomioitu tuloksi". Ottia tuota ja mitenkähän lienee, kun minä sain kesän alussa niinsanotun pitkän päätöksen kesäkuuksi, heinäkuuksi ja elokuuksi. Ja ihan samat rahat sieltä sossusta tuli kuin muinakin kuukausina, eivätkä minun tulonikaan ole muuttuneet mihinkään. Ne ovat ne aivan samat asumistuet ja työmarkkinatuet kuin ennenkin. Ja koska tuloni kerran ovat ne samat ja niin pienet että minulla on tähän saakka ollut oikeus toimeentulotukeen JOKA KUUKAUSI jo vuosien ajan lukuunottamatta viime joulukuuta, niin millä ilveellä tässä nyt voisi jäädä yksi kuukausi välistä?

Enkä tietenkään saanut tätä päätöksen tekijää kiinni, kun puhelimella yritin. Nyt on Reetan vuoro sitten, sillä on valtakirjat sossuun ja Kelaan ja työkkäriin ja muistaakseni vielä psykiatrisellekin siltä varalta että minä en pysty hoitamaan asioita siksi että olen tukehtumassa masikseen tai tikahtumassa raivoon. Nyt olisi tarjolla tuota jälkimmäistä.


(myöhemmin)
Nyt on Reetan kanssa setvitty ja huomenna jatkuu. Saas nähdä oikaisevatko päätöksensä vai pitääkö mennä lautakuntaan ja ties vaikka hallinto-oikeuteen asti. Mutta justiinsa niin pitkälle mennään kuin on tarvis.

Tämä homma ei muuten koske vain minua, vaan muitakin niitä sossun asiakkaita jotka saavat työmarkkinatukea. Niidenkin asiat pitää korjata! Jumalauta mitä touhua, tuollaista nuo viskaalit tekee. Ruvetaan pelleilemään viimesijaisen etuuden kanssa... Minulla nyt on Reetta jeesaamassa mutta mitenkäs ne joilla ei ole ketään jolta saisi apuja ja tarvittaessa rahaa lainaksi? Siinähän jää vuokrat ja sähköt maksamatta ja kaikki menee päin helvettiä vain siksi että joku sossu on yhtäkkiä keksinyt jonkun ihan oman tavan laskea toimeentulotuet, välittämättä siitä miten se lain mukaan pitäisi tehdä. No, kyllä on hiton hyvin laskettu kun on laskettu nollaan saakka.

Juuri eilen mouhosin... eikun siis kirjoitin nettipalstalle siitä kuinka paljon sossu ja kaikki muutkin viranomaistahot ovat alkaneet ottaa päähän. Eikä siinä ole kyse vain siitä että se asiointi riepoisi. Koko tilanne käy aivoon... En haluaisi olla riippuvainen kenestäkään enkä mistään, pitkään on ollut pakko olla mutta nyt haluaisin yrittää pyristellä pois kun tuntuu että voisi olla tarpeeksi voimia. Mistään sellaisesta ei ole kyse että haluaisin olla Parempi Kunnon Ihminen ja tehdä töitä tai rikastua, vitut. Haluan vain elää omilla ehdoillani enkä systeemin ehdoilla. Ole nyt tässä yhteiskuntakriittinen, kun koko ajan joudut olemaan käsi ojossa ja suu auki kuin linnunpojalla. Haluaisin yhteiskunnan kokonaan helvettiin elämästäni, sossun, Kelan ja kaikki. Tuo terapia on kyllä mahtava juttu ja siitä olen kiitollinen kun sitä saan, mutta sitten kun se loppuu en välittäisi enää ikinä nähdä yhtäkään lääkärinplanttua enkä viedä mitään lausuntoja mihinkään.

Kaikki paperisota on ruvennut turhauttamaan ihan älyttömästi. Minä kestän kyllä masiksen ja ahdistuksen ja vitutuksenkin vielä siihen päälle, mutta turhautumista en. Tässä on nyt kahdeksan vuotta täytelty lappuja ja lähetelty lausuntoja, eikä mikään ole muuttunut. Laatikot ja kaapit sen kuin pursuaa paperia, perkele. Sanoisin että on jo korkea aikakin ruveta yrittämään jotakin muuta, kun tuon tunnelin päässä näkyy vain pimeää.


No comments:

Post a Comment