Thursday, November 13, 2014

30.3. 2013

Onpa hieno keli taas. Piakkoin lähdetään Pitkon ja sikarin kanssa pihalle öllöttelemään, muttei ihan vielä. Nyt on auringonpaistetta riittänyt, mutta mitenkähän kesällä? Silloin varmaan sataa vettä, rakeita, tulikiveä, Rambopuukkoja, vanhoja ämmänretaleita ja homomiehiä.

Mutta surraan sitä sitten, nyt Pötkylä saa vielä sulatella jonkin aikaa aamusapuskaansa ja minä ehdin pitää päiväkirjaa. Nettipalstalla on hallituksen kehysriihen merisairautta ja muuta oksetusta aiheuttavissa jälkimainingeissa riittänyt puhetta politiikasta, mutta minä en ainakaan toistaiseksi ole jaksanut hirveästi osallistua. Tuollainen osallistumattomuus poliittissävytteiseen keskusteluun ei yleensä kuulu tapoihini, mutta olen jo jotenkin leipääntynyt koko hommaan. Miksi pitäisi jahnata asiasta joka herättää pelkkää vitutusta ja raivoa? Ei siitä mikään parane, vaikka minä mesoisin netissä kuinka.

Mutta vaikka tuo Perussuomalainen Yhteiskuntaopin Koe olikin vähintään 85-prosenttisella pilkkamielellä laadittu, niin siitäkin huolimatta tulen seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestämään persuja. Vaihtoehdot alkavat nimittäin olla TODELLA vähissä.

Toissa kerralla äänestin vihreitä, perustulon puolesta ja ydinvoimaa vastaan. Mutta kuinkas kävikään? Vihreät menivät hallitukseen, yhtäkään perustuloa en saanut mutta tulipa sen sijaan kaksi uutta ydinvoimalupaa.

Viimeksi äänestin vasemmistoliittoa, köyhän puolesta ja Kreikan tukipaketteja vastaan. Ja mitenkäs sitten kävi? Vasemmistoliitto meni hallitukseen, Kreikan tukipaketit nuijittiin läpi ja se köyhän asia... hah hah haa! Niinpä niin. Ainoat edustajat joilla olisi ollut edes jonkinlainen selkärangan esiaste potkittiin ryhmästä veke.

Vihreät saivat mahdollisuutensa ja myivät itsensä (tokkopa pyysivät kuittiakaan), vasemmistoliitto sai mahdollisuutensa ja myi taas itsensä kuten on tapana ollut. En enää kusekaan vihreisiin ja vasureihin päin, se jos mikä on varmaa. Ainoa jäljelle jäävä mahdollisuus ovat siis perussuomalaiset. En minä niistäkään hirveästi ja varauksettomasti tykkää, mutta muista tykkään vielä huomattavasti vähemmän! Ja persujen suhtautuminen Euroopan Unioniin on kaikkiaan varsin samanlaista kuin minunkin. Se on se iso juttu.

Ja minulle on kyllä aivan se ja sama paljonko persuissa on rasisteja ja fascisteja ja neonatseja ja suomensisulaisia ja hommailijafoorumilla kävijöitä. Tokko ne sen pahempia ovat kuin vapaamuurarit ja muut kähmijätkään, vaikka sivistyneeksi ja suvaitsevaiseksi itsensä nimittänyt kansanosa niitä aktiivisesti vihaakin. Itsehän äänestäisin vaikka Hitleriä, Stalinia tai Saatanaa jos tämä nykymeno saataisiin sillä loppumaan. Jos joku joogalentäjähihhulien hilipatapuolue olisi ainoa vaihtoehto nykyiselle torveilulle, niin äänestäisin niitä sitten. Mutta kun joogalentäjähihhulien hilipatapuoluetta ei vielä toistaiseksi ole, niin täytyy tyytyä persuihin.

Politiikka on mennyt semmoiseksi ettei enää voi olla minkään asian puolesta vaan pitää olla jotakin vastaan ja toimia ja äänestellä sitä mukaa. Vaikka eipä sekään auta, kun takkeja käännetään niin tiuhaan että vaateliikkeessä asioivat ammattivarkaatkin jäävät toiseksi.


No comments:

Post a Comment