Sunday, November 9, 2014

26.3. 2013

Mainoksia, mainoksia, mainoksia. Niitä on joka paikka täynnä. Kun avaan aamulla telkkarin katsoakseni uutiset teksti-TV:stä, MTV3:n puolelta näkyy mainoksia. Kun menen kauppaan, näen Sitarin ulko-ovessa iltapäivälehtien mainokset joiden lööpit kirkuvat naamaani vasten. Sisällä on tietenkin myös paljon mainoksia ja katosta riippuu televisioita jotka suoltavat Sitarin oman mainoskanavan mainoksia.

Kun tulen kotiin ja kurkistan postilaatikkoon, siellä on mainoksia. Niiden lisäksi laatikossa on aikakauslehti jonka välissä on mainoksia. Lehden sivuillakin on mainoksia ja takakannessa iso mainos.

Käyn Pitkon kanssa ulkona ja avaan tietokoneen. Sähköpostiini on tullut mainoksia: Adlibris mainostaa kirjoja, YOOX vaatteita, Brandos kenkiä, Backstage Rock Shop ties mitä ja Leather Heaven samoin. Ruudun yläkulmassa möllöttää mainos. Facebook on täynnä mainoksia ja tyrkyttää kumppaninhakua, ulkomaanlentoja ja kattoremonttia. Uutissyötteessä ovat Hobby Hallin hobbalot, kaljamainos, McDonaldsin mainos, Gatoraden mainos, Helsingin Sanomien mainos. En jaksa edes laskea kaikkia. Sivupalkin mainokset vaihtuvat jälleen. Nyt mainostetaan ravintoloita, autokorjaamoa ja jotakin toista treffisivustoa. Lähes kaikkialla muuallakin netissä on mainoksia. Käyn Car And Classicin sivuilla ja siellä minulle mainostetaan hausjärveläistä taksifirmaa. Google-haut antavat tuloksiksi mainoksia.

Puhelin soi. Siellä on puhelinmyyjä joka yrittää kaupata minulle Aku Ankkaa tai muita lehtiä. Puhelimitse mainostetaan myös vakuutuksia, nettiliittymiä, kanavapaketteja, kalsareita ja jäsenyyttä Veronmaksajain Keskusliitossa. En halua niistä mitään.

Illalla katson telkkaria. Mainoksia, mainoksia, mainoksia. Kun ohjelma viimein on alkamassa, sen alussa ilmoitetaan että tämän ohjelman tarjoaa se ja se yritys. Sitten ruutuun ilmestyy teksti "ohjelma sisältää tuotesijoittelua". Katson siis mainoksia nähdäkseni ohjelman joka on mainos. Telkkarissa esiintyy ihmisiä jotka eivät oikeastaan ole ihmisiä vaan brändejä tai tuotteita. He mainostavat muita voidakseen mainostaa itseään.

Ohjelma loppuu. Menen Pitkon kanssa iltalenkille. Postilaatikkoon on ilmestynyt lisää mainoksia. Vien ne paperinkeräykseen. Tulen takaisin ja alan lukea kirjaa. Sen takakannessa on mainostekstejä, joiden tehtävänä on houkutella ostamaan tämä kirja. Minun kohdallani se on myöhäistä, koska olen jo ostanut sen. Luen kirjan loppuun. Sen viimeisillä lehdillä on mainoksia muista saman kustantamon kirjoista.

No comments:

Post a Comment