Friday, November 28, 2014

13.5. 2013

Viime merkinnässä mainitsin kohtalaisesta kuosista, mutta enpä tiedä siitä enää. Olen ollut kauhean väsynyt. En usko että se johtuu Porinreissusta koska se meni niin mukavasti, ja pari päivää sen jälkeenkin oli ihan hyvä olo. Mutta sitten tuli maha kipeäksi ja kurkkukin on ollut vähän ongelmallisen tuntuinen, liekö tämä nyt jotain tautia.

Olen kyllä saanut asioita tehtyä, haravoin jopa pihankin mutta vä-syt-tää. Ja ahdistaa, paikoitellen. Perjantaina kävin apteekissa ja siellä ahdisti oikein melko lailla. Olo on ollut huonompi kuin pitkiin aikoihin.

Mutta mitä tästä nyt voisi syyttää? Tai ketä, häh? On hankalaa kun ei koskaan tiedä onko jokin vaiva psykosomaattinen vai onko "oikeasti" kipeänä. Vatsa ja kurkku ovat kyllä olleet ihan oikeasti kipeänä mutta onko tämä väsymys fyysistä vai henkistä perua? Vai molempia?

Ehkä pitäisi olla analysoimatta ja tyytyä ottamaan iisisti. Mutta yksi juttu mikä varmasti vaikuttaa on lämpö. Nyt on ollut lämmin ja jopa suorastaan kuuma, ja olen huomannut että näin vanhemmiten lämmönsietokykyni on aika lailla heikentynyt. Monet aspergerit ovat herkkiä lämpötiloille ja niiden vaihteluille, ja minusta lämpö tuntuu imaisevan sen vähäisenkin puhdin.

No joo, oli mitä oli. Luin tänään teksti-TV:stä ja netistäkin että Suomen kunnissa on "kovia arvoja" pitkäaikaistyöttömiä ja muita sosiaalitoimen asiakkaita kohtaan. Ehkä se oli jollekin uutinen muttei minulle. Mikä ihme se on yhteiskunnassa jossa kaikki mitataan rahassa?

Muistan kun itse tein erityisnuorisotyötä: Siellä pomo hihkui innoissaan, kuinka työn arvo on RAHASSA MITATTAVAA! Ennenhän puhuttiin siitä, kuinka joku työ oli niin arvokasta ettei sitä voinut rahassa laskea... Kyllä muuten syletti ja sylettää yhä vieläkin. Olemme kuulkaas saapuneet siihen pisteeseen että mikään, millä ei ole rahallista arvoa, ei ole arvokasta ollenkaan. Jee.


No comments:

Post a Comment