Friday, November 21, 2014

11.4. 2013

Tänään minun piti pitää ns. himapäivä ja kirjoittaa avaruussikanovellia. Himapäivän pito kyllä toteutui mutta novellin kirjoittaminen ei, en vain ole yhtään sillä tuulella että viitsisin edes yrittää. Hiukan pelottaa että se novelli jää ikuisiksi ajoiksi kesken, mikä olisi todella harmi koska pitkästä aikaa tuli kunnon inspiraatio. Mutta en minä ala sitä väkisin vääntämään, ei sillä tavalla synny hyvää tekstiä.

Fiktion kirjoittaminen on ollut jo pitkään aikamoista kiviaitaa, siis jo paljon ennen kuin aloitin tämän päiväkirjan. Ei tule kunnon ideoita ja sitten jos tulee, niin sellainen pakonomainen draivi kirjoittamiseen jää puuttumaan. Ja minä olen niin helvatan laiska möhkäle, etten saa juuri mitään aikaan ilman sitä draivia.

Sama pätee moniin muihinkin asioihin kuin kirjoittamiseen, muuten. Oli sitten muita luovia toimintoja tai siivoamista tai pihatöitä tai ihan mitä vaan, niin ilman sitä mielipuolista vimmaa ei tapahdu mitään. Istun vain zombina ja tuijotan nettiä tai telkkaria tai kirjaa.

No, onneksi edes tämän päiväkirjan kirjoittaminen sujuu. Tänäänpä olikin taas se iloinen juhlapäivä jolloin sai lähettää Kelaan ilmoituksen työttömyysajasta. Ja 15. päivä kuluvaa kuuta napsahtaa sitten tilille työmarkkinatuki eli 519 euroa ja 36 senttiä. Minulla onkin kuulkaas sille jo suuret suunnitelmat! Ensin ostan huomattavan määrän kaivosyhtiö Talvivaaran osakkeita, ne kun ovat taas sattuneesta syystä melko halvassa kurssissa. Sitten otan yhteyden lakiasiainhoitajaani ja käsken sen perustaa Marquesassaarille hallintayhtiön, jonka omaisuudeksi nuo osakkeet siirretään.

Sitten kun tuo kuvio on selvä, nostan pankista käteistä pieninä seteleinä ja teen lahjoituksen muutaman poliitikon eduskuntavaalikassaan. Ihan epävirallisesti, tietenkin! Vaaleihin on tietysti vielä paljon aikaa, mutta sillä ei ole väliä - minä tapaan sanoa että heti kun hallitus on aloittanut toimintansa, alkaa kampanjointi seuraavaa rypistystä varten. On juostava kovaa, että pysyisi edes paikoillaan! Ja loput fyrkat saavatkin sitten mennä Ilkka Kanervan 70 -vuotisjuhlarahastoon.

Mutta se vain on harmi, kun vievät tuosta työmarkkinatuesta 20 prosenttia veroa! Ihan automaattisesti! Sitä ei pysty millään kiertämään eikä edes verosuunnittelemaan. Tästäpä tulikin muuten mieleeni että jos vielä soittavat sieltä Veronmaksajain Keskusliitosta ja ruinaavat jäseneksi, niin kysyn piruuttani että eikös se ole pikemminkin Veronkiertäjäin Keskusliitto?


(myöhemmin)
Maha on kipeä, taas. Minulla on jo muutaman päivän ollut epämääräisen ällöttävä olo eikä ruoka ole maistunut ollenkaan siihen tahtiin kuin tavallisesti. Nyt vatsa on turvoksissa ja hankalan tuntuinen. Dear Eki, olenko raskaana?

Jos en ole, niin luulisin että kyseessä on ns. normaali vaihtelu. Minulla on laktoosi-intoleranssi (jota ei kylläkään ole virallisesti todettu, mutta eipä tarvitse todetakaan) ja lisäksi olen havainnut viljatuotteiden ärsyttävän sisälmyksiäni. Tuo jälkimmäinen on käsittääkseni Asperger-ihmisillä kohtalaisen yleistä... Mutta niin se vain menee että joskus kehoni sietää maito- ja viljatuotteita paremmin ja joskus huonommin. Tällä hetkellä tuntuu olevan huonompi vaihe menossa. Sekin on pantava merkille, että jostain kumman syystä ne pahimmat vatsavaivat tuntuvat painottuvan kevääseen. Mistähän helkkarista sekin johtuu?


(edelleen myöhemmin)
Parantelin mahaani syömällä reippaan annoksen perunoita, jauhelihapihvejä ja soossia, ja jälkiruuaksi jätskituutin. Pian se nähdään tehosiko hoito ja jos tehosi niin miten.

Kotimaista uutisantia on nyt hallinnut jupakka jossa jo aiemmin kehumani Mahtavan Venäjän Federaation Vielä Mahtavampi Presidentti Vladimir Vladimirovitsh Putin oli syystä tahi toisesta tai kolmannesta joutunut vähemmän mahtavan Suomen poliisin salaiselle mustalle listalle. Vai pitäisiköhän puhua salaisehkosta tummasta listasta... No, siellä se joka tapauksessa oli ollut ja nyt kaikki ovat pyydelleet kovasti anteeksi. Jopa Kristuksen morsian Päivi Räsänen nöyrtyi pyytämään anteeksi! Hallelujaa!

Hittoako siinä anteeksi pyytelevät. Kriminaali se Putin on, kaikki sen tietävät! Sotarikollinen ja rauharikollinen ja terroristi ja murhaaja. Että olisivat antaneet olla listalla vaan! Ja sanoneet, että jos Suomeen nokkasi pistät niin heti pidätetään ja viedään kuule Jakomäen putkaan, jossa tehdään täydellinen ruumiintarkastus kumihanskojen kera mutta ilman vaseliinia.


No comments:

Post a Comment