Tuesday, October 7, 2014

26.12. 2012


Tapaninpäivä, joten joulu alkaa olla tältä vuodelta ns. lusittu. Vaikka ei tämä nyt mitään hirveää lusimista ole ollut, ei ole edes ahdistanut yhtään. Hyvinkin mukavasti on mennyt... Jopa se helvetillinen joulunaluskaahotus ja mainosten ja joululaulujen tulva tuntui tänä vuonna huomattavasti laimeammalta kuin yleensä. En tiedä oliko se todella laimeampaa, mutta hyvä kun edes tuntui siltä!

Ei minulla joulua vastaan sinänsä mitään ole, vaikka tuo mainittu järkyttävä kohina ja markkinahulina aina ottaakin pattiin. Joulussa se suurin ongelma on sama kuin muissakin juhlapyhissä, eli se että ne rikkovat rutiinin ja tasaisen elämänmenon. Ja kun joulu nyt sattuu sijoittumaan tähän kylmimpään ja pimeimpään ja lumitöisimpään vuodenaikaan, niin se aiheuttaa vielä ekstrarasitusta sitten. Niin, ja joulun jälkeen häämöttää vielä tuo syvästi vihaamani ja kammoamani uuden vuoden juhlinta... aaaaaaargh.

Mutta nyt on mennyt kivasti tosiaan. Eilen Reetta -tädin joulupöydässä ja sen jälkimainingeissa oli kylläkin havaittavissa pientä sosialisoinnin aiheuttamaa henkisen kuormituksen liikakasvua, mutta sekin helpotti sitten kun tuli tänne kotiansa ja kävi vielä myöhemmin saunassa.

Se täytyy tosin sanoa, että television ohjelmatarjonta on tänäkin jouluna ollut peräti raivostuttavan surkeaa. Harry Pottereita hitto soikoon ja jotain sotalapsidokumentteja, on se nyt kumma kun tämä kansakunta ei näköjään saa Talvisodasta ja sen jatko-osasta tarpeekseen edes joulunpyhinä. Ja meitä vihaisia yksineläjiäkin pitäisi muistaa jouluna, ei me haluta nähdä mitään lämminhenkisiä perhe-elokuvia vaan verta, murhia, räjähdyksiä, suolenpätkiä ja tissejä!

No comments:

Post a Comment