Friday, October 10, 2014

2.1. 2013

Olen ollut eilisillasta lähtien oikein perkeleen kiukkuinen ja se on Sauli Niinistön vika.

Satuin nimittäin kuulemaan otteita Syvästi Rakastetun Herra Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheesta. Ja sanonpahan vaan, että Syvästi Rakastettu Herra Presidentti Sauli Niinistö saa nyt ottaa sen "oleskeluyhteiskuntansa" ja suksia sen kanssa sinne minne aurinko armas ei liiemmin paistele.

Vaikka kyllähän minä ymmärrän sen, että eliittiporvaria hirvittää sitä enemmän mitä enemmän ns. tavallinen kansa oleilee, downshiftaa ja olla möllöttää ja mitä vähempään ne tyytyvät. Missään tapauksessa ei saa vain olla eikä tyytyä vähään! Vaatimattomuus on pahasta! Nimittäin semmoinenhan alkaa pian käymään eliittiporvarin osakesalkun ja lompakon päälle, eikä se käy sitten ollenkaan! Niin että älkää eläkö simppelisti ja missään nimessä ei saa säästää, vaan pitää ottaa velkaa ja kuluttaa ja kuluttaa ja kuluttaa!

Olikohan Herra Presidentti muuten ihan itse keksinyt tuon "oleskeluyhteiskunta" -termin? Vai oliko runoilijavaimo avittanut? Minullakin on yksi itse keksitty termi joka sopii erittäin hyvin kuvaamaan tätä nykyistä menoa ja se on "talouspsykopatia". Ennen vanhaan riehuttiin rodunjalostuksen ja muun vastaavan hourailun merkeissä, mutta nykyään samaa tehdään talouskasvun varjolla. Vanhuksia ei voi hoitaa hyvin, koska se maksaa! Mielenterveyspalvelut on ajettu alas, koska ne maksavat! Homekouluja ei korjata, koska se maksaa! Lastensairaalaa ei rakenneta, koska se maksaa! Sen sijaan eliitille pitää saada lisää rahaa ja etuja, vaikka se maksaa! Koska se on ainoa mikä saakin maksaa! Eliitin hyvinvointiyhteiskunta on säilytettävä! Hinnalla millä hyvänsä! Että nyt töihin siitä, luuserit! Pienemmällä palkalla ja korkeammalla eläkeiällä! Loppuu se oleskelu!


(myöhemmin)
Hohoh, laitoin tuon vuodatuksen Outi Alanko-Kahiluodon blogin kommentteihin Iltalehden sivuille. Myös Raimo Ilaskivi kirjoitti siellä (joskin hiukan eri sävyyn) tästä aiheesta, mieluummin olisin laittanut sen siihen mutta ajattelin että jospa tuossa julkaisisivat varmemmin.

No comments:

Post a Comment