Saturday, September 6, 2014

7.11. 2012


Oi onnea jakamatonta! Jennifer Lopezin takapuoli on saapunut vierailulle Suomeen ja Obama voitti pressanvaalit. Annetaankohan sille nyt toinenkin Nobeli? Finlandia-palkinnonkin voisi antaa. Ja WTC-liiton raskaansarjan maailmanmestaruuden, ja pistetään nyt vielä keskiraskaskin kaupan päälle. Tai voisihan sen Nobelin antaa J.Lon persauksellekin, onhan sekin kansakuntia yhdistävä tekijä.

Luin viime yönä Nietzscheä, tarkemmin sanottuna teosta "Epäjumalten hämärä". Osa siitä oli silkkaa puppua ja suurempi osa tolkutonta puutaheinää, mutta joissain kohdissa oli paljonkin järkeä. Erityisesti minua viehättää kunnon Friedrichin inho, viha ja halveksunta kristinuskoa kohtaan. Sitä hän nimitti suurimmaksi onnettomuudeksi ihmiskunnan historiassa. Tosin minä olen tuosta eri mieltä: Nähdäkseni ihmiskunnan historian suurin onnettomuus oli maanviljelyksen keksiminen. Näin onnellisista metsästäjä-keräilijöistä tuli maidensa ja elukoidensa ikeessä raatavia zombeja ja siinä pilattiin tulevienkin sukupolvien elämä totaalisesti. Kiitti vaan, paskiaiset.

Nietzsche kirjoitti myös seuraavasti: "Työläiselle on annettu oikeus asepalvelukseen, yhdistymisvapaus, poliittinen äänioikeus: onko sitten ihme että työläinen pitää nykyään elämäänsä onnettomuutena (moraalisesti ilmaistuna epäoikeudenmukaisena)? Mutta mitä halutaan? Kysyn vielä kerran. Jos halutaan päämäärä, on tahdottava myös keinot: jos halutaan orjia, niin narri on se, joka heistä herroja koulii".

Näin puhui Friedrich. Mutta mitähän sanottavaa hänellä olisi nykyisestä Suomestamme, jossa työstä ja erityisesti vakituisesta työpaikasta on tullut ylellisyyttä? Sillä sitä se on, ja työntekijät (erityisesti hyväpalkkaiset) kuvittelevat jo kuuluvansa eliittiin. Kuka tietää - ehkä he mielestään kuuluvat jopa omistavaan luokkaan, koska heillä on velaksi ostettu talo, velaksi ostettu auto, velaksi ostettu kesämökki jossain hyttysten riivaamassa korvessa sekä Gigantista osamaksulla ostettu satatuumainen telkkari ja kotiteatterisysteemi.

No comments:

Post a Comment