Tuesday, September 2, 2014

5.11. 2012


Kun herättyäni avasin telkkarin, siellä oli joku pyntätty pakkelinaamainen eukko selittämässä hetkeen tarttumisesta. Se oli kuulemma käynyt opiskelemassa sitä ihan Afrikassa asti.

Minäpä voin kertoa miten ihminen todella oppii tarttumaan hetkeen. Se tapahtuu silloin kun tulevaisuus on tyystin epävarma eikä tilillä ole latiakaan rahaa. Silloin, kun saat koko ajan odottaa jotakin - seuraavaa työkkärikäyntiä, seuraavaa lääkärikäyntiä tai päätöstä toimeentulotuesta tai sairauspäivärahasta tai kuntoutustuesta tai milloin mistäkin valituksesta joka on tehty kyseisten tukien epäämisen vuoksi tai siksi kun joku on mokannut jossain. Myöskin se opettaa kummasti tarttumaan hetkeen, kun et tiedä oletko vielä huomenna tai ensi viikolla sillä kantilla että elämää kannattaa jatkaa.

Minulla voisi siis olla paljonkin opetettavaa hetkeen tarttumisesta, myös pyntätyille pakkelinaamaisille ämmille. Eikä ole tarvinnut mennä Afrikkaan, ihan Riihimäelle meneminen on riittänyt.

Valaisevan ja ylösrakentavaisen TV-katsauksen jälkeen vyötin kupeeni ja lähdin kaupungille. Kirpparilta löytyi muutama John Mayallin levy ja suurehko puinen elefantti, joka toiminee mainiosti kirjatukena. Innostuin myös juttelemaan vuosien saatossa tutuksi tulleen myyjättären sekä erään iäkkään herrasmiehen kanssa. Jostain syystä minulla on outo taipumus saada tyystin vieraista ihmisistä juttuseuraa, vaikka on tätä erakoitumista ja epäsosiaalisuutta ja muuta. Ehkäpä syynä on se, että kun ei välitä muiden mielipiteistä ei tarvitse myöskään pelätä munaavansa itsensä totaalisesti sillä jos alkaa aukoa suutaan julkisilla paikoilla. Tuollainen sosialisointi on myös täysin tilannekeskeistä: Tokkopa enää toiste kohtaan sitä iäkästä herraa (tai en ainakaan tunnista, kasvosokeus pitää siitä huolen) ja se kirpparin myyjätärkin pysyy sievästi siellä kirpparillaan eikä sen kanssa tarvitse puhua missään muualla.

Näin ne tunnelmat ja päänsisäiset fiilikset vaihtelevat. Viikonloppuna olin sentään jonkinlaisessa balanssissa maailman kanssa mutta nyt olisin taas tyystin valmis hakkaamaan raivokkaasti ydinohjusten laukaisunappulaa, jos minulla sellainen olisi. Valitettavasti vain ei ole... Pitäisiköhän pyytää Joulupukilta, hahaa.

No comments:

Post a Comment