Tuesday, September 16, 2014

29.11. 2012


Tänään tunnen olevani vielä tavallistakin etäämmällä siitä vihamielisestä muukalaisjoukosta jota yleisesti nimitetään ihmiskunnaksi.

Mutta oli sitten alieneita tai örkkejä tai kaikki Gehennan pirut yhtä aikaa, niin joulukuun toimeentulotuesta tuli joka tapauksessa hylkypäätös. Siihen minä kyllä tiesin varautua, mutta siitä huolimatta riepoo kun veronpalautuksen 50 euroa ylittävä osa katsotaan tuloksi. Jotenkin tajuaisin sen sitten jos sillä tuen hakijalla olisi ollut jotain isompiakin tuloja joista sitä veroa on maksettu, mutta meikäläinen on elänyt pelkillä tukiaisilla (ei viittaa Johanna Tukiaiseen) siitä surullisenkuuluisasta vuoden 2005 syksystä lähtien. Ja ekoina vuosina tuli silti mätkyjä... Muistaakseni kolme vuotta sitten sain ensimmäisen kerran palautuksia, muutaman kympin. Viime vuonna sain hiukan yli satasen, ja silloin juuri 100 euroa oli tuo raja toimeentulotukea laskettaessa. Nyt sitä on näköjään kaikessa hiljaisuudessa laskettu viiteenkymppiin.

Eli homma menee niin että elät pelkillä tuilla, maksat verot työmarkkinatuesta ja kun saat vähän palautuksia niin ALAKAZAM, ne ovatkin sinulle tuloa. Mahtavaa. Laskelman mukaan minulla on joulukuussa noin 32 euroa enemmän rahaa kuin yleensä. Mitähän silläkin tekisi? Pitäisiköhän minun tarjota sitä jollekin eliittipellelle, esim. euroviisukansanedustaja Jaana Pelkoselle tai jo aiemmassa merkinnässä mainitulle Nalle Wahlroosille? Ne kun tuntuvat aina olevan kovin kateellisia siitä mitä kurjalisto saa. Sanoisin että tässä on, olkaa hyvä! Jakakaa vaikka keskenänne tämä, mutta nätisti sitten eikä riidellä. Ties vaikka saisitte ensi joulukuussa lisää jos olette oikein kilttejä!

Katselin eilen uusintana sen Ajankohtaisen Kakkosen (kakkonen on AINA ajankohtainen) syrjäytymisillan. Se nyt oli samanlaista joutavaa pulinaa, henkselinpaukuttelua ja mouhoamista kuin kaikki muutkin vastaavat illat. Meinaan vain että kun samaan studioon kammetaan Emilia "Pantteri" Kukkalan kaltainen tulisieluinen luokkataistelija ja Jari Sarasvuon kaltainen narsisti jonka ego valuu keltaisena nesteenä ulos korvista ja sitten aletaan "keskustelemaan", niin mitä siitä muka tulee? Joo, juuri sellaista siitä tulee mitä siinä nähtiin ja kuultiin.

Minähän en muuten pidä itseäni syrjäytyneenä, siis yhteiskunnallisesti. Ihmiskunnallisesti olen kyllä syrjäytynyt, varmaan jo syntyessäni, hahaa. Tai no, olen minä yhteiskunnastakin joillakin tasoilla syrjäytynyt, mutta toisaalta seuraan kyllä erittäin aktiivisesti yhteiskunnallisia asioita kuten olen tehnyt yläasteikäisestä lähtien.

Ihmiskunnankin suhteen olen kai passiivis-aggressiivinen tarkkailija, vähän niinkuin joku joka kyyristyy seuraamaan kusiaispesän elämää ja söhii sitä välillä kepillä. Ja se on sanottava että mitä enemmän olen ihmiskuntaa seurannut, sitä vähemmän minua kiinnostaa kuulua siihen! Mieluummin möyrisin vaikka siellä kusiaisten seassa.

Persaukinenhan ei oikein edes pääse syrjäytymään kokonaan. Senhän pitää ravata työkkärissä ja Kelassa ja lähettää lappuja sossuun ettei ihan nälkään kuole. Se vasta piteleekin yhteiskunnassa kiinni! Minun nähdäkseni ainoat jotka syrjäytyvät tosielämästä ovat juurikin nämä mainitut eliittipellet, olivat ne sitten poliitikkoja, muuten vaan rikkaita sikoja tai ns. laatulehtien toimittajia tai johtajia tai ihan mitä vaan. Ja sitten ovat vielä urheilijat ja viihde"taiteilijat" sun muut. Näillä jälkimmäisillähän on myös useinkin halu syrjäyttää itseään vielä lisää lähtemällä kansanedustajaehdokkaiksi, erityisesti kokoomuksen riveistä. Se ei ole ihan tervettä, se. Kyllä pahaksi on tilanne päässyt siinä vaiheessa, jonkinlaista interventiota ja tahdosta riippumatonta hoitoa kaivattaisiin.

No comments:

Post a Comment